Web siteniz için ücretsiz erişim ve üst Google sıralamaları mı istiyorsunuz?

Katalog hazırlama programının keyifli yolu

Katalog hazırlama programının keyifli yolu

Birçok iş sahibi ve startup şirketi, işlerini ve projelerini duyurmanın yollarını arıyor. Bu şirketlerin birçoğu kataloglar aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışıyor ve bu yolu seçenlerin sayısı artıyor. Ben de böyle bir şirketin sahibiyim. Çevrimiçi bir etki alanı yaratıp ve insanlara nasıl ulaşırız sorusu hep aklımızda. Bu nedenle ben, kendime uygun bir katalog hazırlama programı arayışına girdim ve bir katalog hazırlama programının keyifli yolunu YUMPU Publishing da buldum.

Ücretsiz online katalog hazırlama programı

YUMPU Publishing, katalog hazırlama programı ile sorularımızın cevabı olmaya aday oldu. Bir programı ilk keşfettiğiniz anda neye bakarsınız? Ben kullanım kolaylığına dikkat ederim. Bu programın kolay kullanımı ve kolay ulaşılır olması işim için gerekli bir etkendi.

Diğer yandan, kendi kataloğumu istediğim şekilde ve istediğim tasarım özellikleri ile oluşturma fırsatı tanıması da önemli bir özellik oldu. Uzun süredir ihtiyacım olan kataloğu sonunda yapabileceğimi fark ettim.

Hem de ajanslara para vermeden, kendi kendime istediğim gibi şekillendirebileceğim olanaklarla. İş dünyasında, çevrimiçi bir kataloğun ihtiyacı her geçen gün artıyor. Özellikle de, benim gibi hizmetlerinizi müşterilerinize ulaştırmak ve anlatmak zorunda olduğunuz bir iş yapıyorsanız çevrimiçi katalog sizin için daha da önemli demektir.

Bu katalog yapma programı ile PDF olarak hazırladığınız her dokümanı ücretsiz olarak bir kataloğa çevirebiliyor.

Kataloğumu tasarladıktan sonra da istediğim gibi değiştirebilme özgürlüğüne sahibim. Ayrıca tüm bu değişiklikleri ücretsiz yapabiliyorum. Program kapsamında, çok etkileyici hazır taslaklarla da karşılaştım.

Birçok benzer programla kıyaslandığında, YUMPU Publishing katalogları kadar yaratıcı ve fazla içeriğe sahip başka program yok diyebilirim. Bu programda birçok farklı taslağa ulaşabildiğimi fark ettim. Bu durum benim yaratıcılığımı da besledi.

En iyi yönünün de, bu taslaklarla ürettiğiniz kataloğun, elinizdeki ürüne uygun bir şekilde düzenlenebilmesi diyebilirim. Ben kendi işime uygun bir katalog oluşturmak için editoryal yönü güçlü olan bir tasarımı tercih ettim. Sonuç olarak, diğer web sitelerinde var olan ve birbirine benzeyen şablonların tam tersine, işimle ilgili eşsiz bir tasarım ve katalog yaratabildim.

Çevrimiçi kataloğum kimlere ulaşacak?

Aslında bu sorunun cevabı çok basit: İstediğiniz herkese. E-katalog hazırlama programı aynı zamanda geniş yelpazede ulaşım olanaklarına sahip. Mobil cihazlar ve bilgisayar üzerinden bu programı indiren herkes kataloğuma ulaşabiliyor. Bu, işim için önemli bir diğer özellik.

Çevrimiçi çözümlerin içinde sosyal medya ve arama motorlarına ulaşılabilirlik oranları da var. YUMPU Publishing'nun Search Engine Indexing (Arama Motoru İndeksi) sayesinde içeriklerim indeksleniyor ve tüm arama motorlarında yer alıyor.

Kullanımı kolay bu program, PDF olarak hazırladığım dokümanı çevirmekle kalmıyor, hem sosyal medya ile iç içe ilerliyor hem de tüm arama motorlarında yer alan kelime seçimleri ve indeksleri, anahtar kelime kullanımı gibi diğer hizmetleri de veriyor.

Böylece, ihtiyacı olan herkese basit çevrimiçi çözümler sunuyor. Aynı zamanda sosyal medya platformlarına rahat bir geçiş yapmayı olanaklı kılıyor. Bunu da, tüm kataloğu istediğiniz sosyal medya platformuna aktarabilme ve şirketinizin ismini orada da duyurabilmenizi sağlayarak başarıyor.

Şirketimin sosyal medya varlığının önemini göz önünde bulundurduğumda, bu programın bu özelliği benim için göz dolduruyor.

Eskiden bir katalog sadece birkaç sayfadan ibaret, kullanımı kısa süren ve çabuk tüketilen bir araçtı ama bu eğilim artık değişti. Farklı alanlarda var olma isteği ve gereği, iş dünyasına da yenilikler getirdi.

Bu nedenle, dergi hazırlama programında aradığım özelliklerden biri de video içeriklerini desteklemesiydi. Hazırladığım kataloğa istediğim şekilde video ve audio dosyaları ekleyebiliyorum. Bunun birçok iş sahibi için de önemli olduğunu daha önceden gözlemlemiştim.

Benim için de doğru yerlere, doğru videoları ve ses kayıtlarını eklemek hayati bir durum oldu. Kataloğumu canlandıran ve ona farklı bir yorum katan tüm içerikleri ekleyebiliyor ve istediğim şekilde web sitelerine ve sosyal medya platformlarına kataloğumun linkini verebiliyorum.

Bir hobi delisi anlatıyor; nasıl fotoğrafçı oldum?

Konu hobi oldu mu benden maymun iştahlı olan kimse yoktur herhalde. İlkokulda futbola, ortaokulda resime, lisede gitar çalmaya merak sarmıştım. Üniversite yıllarımda ise en sevdiğim şeylerden biri yeni diller öğrenmeye çalışmaktı.

Bugünlerde ise gündemimde fotoğrafçılık var. İşe fotoğrafçılıkla profesyonel olarak ilgilenen bir arkadaşımdan ders alarak başladım. Yaptığım pratiklerle, fotoğraf çekimleriyle kendimi hızla geliştirdim. Geçenlerde lokal bir dergide bir fotoğrafım yayınlanınca arkadaşlarım çektiğim diğer fotoğrafları merak etmeye başladı.

Ara ara sosyal medya sayfamdan paylaşsam da onlara yetmiyor. J Tüm fotoğraflarımı bir arada sergileyebileceğim bir online katalog yapmaya karar verdim. İnternette katalog hazırlama programı aramaya koyuldum. İşte YUMPU Publishing ile bölye tanistim.

En sevdiğiniz hobiniz ne? Ben en çok sevdiğim hobimin ne olduğuna karar vermekte zorlanıyorum. Bu konuda biraz maymun iştahlıyım da… Yıllar boyunca sırasıyla önce futbola, ardından resime sonra da gitar çalmaya merak sardım. Üniversite yıllarımda ise yeni diller öğrenmeye kafayı takmıştım.

Tabii dil öğrenmek zorlu bir süreç olduğundan genelde hep yarım bıraktım. Bugünlerde ise gündemimde ilk sırada yer alan hobim fotoğraf çekmek. Arkadaşlarımdan buna tepki gösterenler, artık elinde her telefonu olanın fotoğrafçı gibi davranmasından bıktıklarını söyleyenler oldu.

Hiç aldırmadım onlara. Profesyonel bir fotoğraf makinesi aldım önce, sonra da bu alanda uzman olan bir arkadaşımdan temel fotoğrafçılık dersleri aldım. Bugüne kadar üzerinde en çok durduğum, en çok emek verdiğim hobim fotoğraf çekmek oldu diyebilirim.

Bu yüzden olsa gerek hızla gelişme kaydettim. Geçtiğimiz hafta lokal bir dergi çektiğim bir fotoğrafı yayınlayınca arkadaşlarım da bu işte ne kadar ilerlediğimi gördü. Diğer fotoğraflarımı da görmek istediklerini söylediler. Böyle giderse bu ilgileri beni şımartacak. J Sosyal medyadan ara sıra paylaşsam da yetmiyor.

Ben de içinde çektiğim en iyi fotoğrafların olduğu online bir katalog hazırlamaya karar verdim. Bilgisayarın başına geçip internette bir katalog hazırlama programı aramaya başladım.

Fonksiyonel ve ücretsiz bir katalog hazırlama programı

İnternette karşılaştığım katalog hazırlama programlarını incelerken kimisinin çok yavaş, kimisinin çok pahalı kimisinin de fonksiyonel olmadığını fark ettim. Aradığım katalog hazırlama programını bulma umudumu yitirmek üzereykenbu program ile karşılaştım.

Online dergi, online kitapçık ve online katalog hazırlamak isteyen herkesin kullanabileceği platform ücretsiz hizmet veriyor. Hem çok hızlı olması hem de kullanıcı deneyimi açısından sunduğu kolaylıklarla ilk andan itibaren beni cezbetti. Merakla incelemeye başladım.

Platformda aklınıza gelebilecek pek çok alanda 20 milyondan fazla online içerik bulunuyor. Profesyonel tasarımlarıyla da dikkat çeken kataloglar, dergiler ve kitapçıklar, platformun sayıları on binleri aşan sadık takipçi kitlesiyle doğrudan buluşuyor.

Siteye saniyeler içinde kayıt olduktan sonra katalog hazırlama programını denemek için masaüstünde hazır bulunan bir PDF’i yükledim. Dakikalar içinde online kataloğum hazırdı! Aradığım programı bulmanın vermiş olduğu heyecanla tüm özelliklerini incelemeye başladım.

Malum, bu kataloğu hazırlamamın en önemli sebeplerinden biri, çektiğim fotoğrafları toplu halde arkadaşlarımla paylaşmak istemem. Tahmin edebileceğiniz gibi, bir anda pek çok arkadaşıma ancak sosyal medya hesaplarım aracılığıyla ulaşabileceğim.

Hal böyle olunca aklıma takılan ilk soru bu program ile hazırladığım online kataloğu sosyal medya hesabımdan paylaşıp paylaşamayacağım oldu. Platform sayesinde embed(yerleştirme) özelliğinden yararlanarak online kataloğumun linkini arkadaşlarımla paylaşabileceğim.

Böylece eğer fotoğraflarımı beğenirlerse onlar da linki kendi arkadaşlarıyla paylaşabilecek. Ayrıca canlı canlı yorumlarını ve beğenilerini de takip edebileceğim. Katalog hazırlama programını kullanarak oluşturacağım fotoğraf kataloğunun tüm cihazlardan görülebilir olması da benim için çok önemli.

Mobil, masaüstü ya da tablet cihazlara sahip olan herkes, online kataloğumda yer alan fotoğrafları ve bilgileri kolayca görüntüleyebilecek. Böylece zaman ve mekan kısıtlaması olmadan sanatımın(!) tadına varacaklar.

Fotoğraf kataloğu optimizasyonu

Bu kataloğu hazırlamamın bir sebebi daha var. Siz de bilirsiniz, internette bir içerik paylaştığınızda başınıza ne geleceği hiç belli olmuyor! Fotoğraflarımın yer aldığı katalog, bu işte uzman birilerinin dikkatini çekerse benim için harika olur.

Sevdiğim ve çektikleri fotoğrafları heyecanla takip ettiğim pek çok fotoğrafçı var. Onlardan bazılarıyla iletişime geçip katalog hazırlama programını kullanarak oluşturduğum fotoğraf kataloğumu gösterebilirim. Birkaç işime yorum yapmaları bile benim için büyük şans olur.

Benim gibi yayınladığınız dijital içeriğin internette fark edilmesini istiyorsanız hesaba katmanız gereken bir şey var: Arama motorları sonuçları! Dünyaca ünlü arama motorlarının sonuç sayfalarında ön sıralarda yer almak büyük bir avantaj.

YUMPU Publishing, bunu düşünerek kullanıcılarının oluşturdukları içerikleri otomatik olarak optimize ediyor. Böylece platformda oluşturduğunuz dergi, katalog ya da kitapçık, arama sonuçlarında ön sıralarda çıkmak üzere iyileştirilmiş oluyor.

Tüm detaylar düşünülerek sunulan bu hizmet tamamen ücretsiz. Bir de platformda sunulan uygun fiyatlı paketler var. Bu paketlerin içinde reklamsız kullanım, Google Analytics desteği gibi ek hizmetler yer alıyor. İlerleyen günlerde onları da denemeyi planlıyorum. İlk etapta ihtiyacım olan her şeye sahibim.

Tekdüze olmaya katlanamıyorum! Bu durum çektiğim fotoğraflara da yansıyor. Yeni çekim teknikleri denemeye bayılıyorum. Fotoğraf çekmek için yeni yerler gezip görmek, oralardaki tarihi dokuyu hissedip bunu fotoğraflarıma yansıtmak benim için vazgeçilmez.

Yeni ülkelere gittiğimde kısa videolar çekmeyi de çok seviyorum. Bazen kısa videoları ya da fotoğraf karelerini birleştirip egzotik filmler yarattığım da oluyor. Katalog hazırlama programını kullanarak oluşturduğum online katalogda bu videoları yer vermeyi çok istiyordum.

Platformun özelliklerini incelerken video ekleme seçeneği olduğunu da gördüm. İşte bu harika olacak! Kataloğun istediğim sayfalarına videolar ekleyebileceğim. Böylece kataloğumu gezen kullanıcılar için de daha dinamik  ve keyifli bir deneyim yaratmış olacağım.

Mobil ve tablet cihazlarla uyumlu içerik

İş teknik problemlere gelince, onları çözmekte pek başarılı olduğum söylenemez. Beni tanıyan arkadaşlarım da bunu çok iyi bilir. Genelde bilgisayarı yeniden başlatmaktan başka denediğim bir çözüm yöntemi yoktur.

J Bu yüzden katalog hazırlama programını kullanırken teknik bir problemle karşılaşmaktan endişe ettim. Neyse ki bu da düşünülmüş. Platformun kullanıcılarının karşılaşabilecekleri tüm sorunlar düşünülerek bir müşteri desteği sayfası hazırlanmış. Gerektiğinde o sayfayı ziyaret edip hızla problemimi çözebileceğim.

Yani bu ücretsiz ve hızlı katalog hazırlama programının özellikleri şöyle sıralanabilir;

  • Fonksiyonel, kullanıcı dostu

  • Video içerik ekleme özelliğine sahip

  • On binlerce sadık okuyucuya sahip,

  • Mobil ve tablet cihazlarla uyumlu,

  • Google Analytics desteği, reklamsız kullanım gibi ek hizmetleri var,

  • Arama motorlarında ön sıralarda çıkması için içerik iyileştiriliyor,

  • Hazırlanan katalog sosyal medya ağlarında her an paylaşılabiliyor.

Platformun tüm özelliklerini öğrenmiş oldum, gönlüm çok rahat. Hiçbir ücret ödememe gerek kalmadan, fotoğraf kataloğumu arkadaşlarımla paylaşabileceğim. Kapakta hangi fotoğrafa yer versem? Manzara fotoğrafı çok mu klasik olur?

Deneysel bir fotoğraf soğuk mu görünür? İşte şimdi bunlara kafa yormaya başladım. O kadar çok fotoğraf var ki en iyilerini seçmek de kolay olmayacak. Kataloğu aylık olarak güncellemek daha iyi olacak sanırım. Kendimi sıkıştırmadan, katalogda yer vermek istediğim fotoğrafları daha özgür bir şekilde seçebilirim. Kalanları da gelecek aya bırakırım.

Bir de çektiğim fotoğraflara son dokunuşların yapılması var ki ona hiç girmiyorum! J Emek olmadan yemek olmaz deyip çalışmaya başlamak en iyisi!

Katalog oluşturma programı: Kolay kullanım ve sonsuz erişim

Bu programın kullandığı grafik teknolojisi sayesinde, hazırladığınız katalogda PDF kalitesinde görüntü yakalayabiliyorsunuz. Hatta ses efekti bile var: Sayfaları çevirirken, sayfa çevirme sesini duyabiliyorum. PDF’den çevrilen tüm kataloglar, her türlü editlemeye uygun olarak tasarlanıyor.

İstediğim uzunlukta ürettiğim kataloğumu yine ücretsiz olarak yayınlayabiliyorum. Ayrıca, kataloğumu hazırlarken sisteme kaydettiğim tüm PDF dosyaları da “Kataloglarım” alanında duruyor.

Geri dönüp, yeni bir e-katalog oluşturmak istediğimde sisteme giriş yapıp kayıtlı PDF dosyalarıyla ücretsiz olarak yeni bir dijital katalog oluşturmak mümküm. Bu kolay kullanım özelliği sayesinde rahatlıkla yeni hesaplar da açabiliyorum.

Örneğin, farklı şirketler için farklı hesaplardan işlemler yapabiliyorum. PDF dokümanları istediğiniz hesapta istediğiniz süreyle depolanıyor.

Her ne olursa olsun, erişim her zamanki gibi önümüzde duran en önemli sorun olmaya devam ediyor. Sizi bilen kişiler zaten sizi takip eder ve çevrimiçi alanlarda da sizi bulur ama bu durum yeni müşterilere ulaşmak istiyorsanız farklı ilerler.

Bu sebeple, anahtar kelimelerimi algılayacak iyi bir sistem arayışına girdim. Bu noktada, bu e-katalog hazırlama programının anahtar kelime ve tag girme özellikleriyle arayan herkesin beni bulmasını kolaylaştırabilmem önemli bir avantaj sağladı.

Bunun işime katkısı büyük derecede hissedildi diyebilirim. Öncelikle, yeni müşterilerle tanıştım. Ayrıca, farklı alanlarda da içerikler hazırlayabileceğimi fark ettim. Böylece katalog ihtiyacım artarken ücretsiz olarak daha fazla katalog da hazırlayabildim.

Bu sayede, yeni şeyler öğrendikçe kendimi de geliştirmiş oldum.

Tasarım boyutunda deneyimlediğim kolay kullanılabilirlik, editöryel alanda da beni tatmin etti. Her işin kendine göre bir görsel alanı ve hafızası olmalı ve ücretsiz sunulan bu program bu görsel hafızayı oluşturmamda bana yardımcı oldu.

Kendi markamı konumlandırabilmem için uygun bir platform sundu. Dahası, işimi yaparken bir katalog oluşturmak için ya da çevrimiçi yayın için ücret ödemem gerekmiyor. Birçok alanda hazırlanan yayına da ulaşabiliyorum.

Hem kendim hem de işim için yeni bir gelişme dönemine girdiğime inanıyorum ve daha çok kişiye ulaştıkça bunu daha da çok hissediyorum. YUMPU Publishing’u bulduğuma çok mutluyum.

Cevap bırakın

YASIN AKTAS

Yasin Aktas
Benim adım Yasin Aktas. Snowboardcu, ses cihazları meraklısı, ahşap koleksiyoncusu ve bütüncül tasarımcı. Estetik ve bilgisayar bilimini birleştirerek markanıza hayat vermek. Bazen arkadaşlarımla rastgele şeyler yapıyorum.